Speedy Loodgieter
Contacteer Speedy Loodgieter
O- en W-Vlaanderen | Vl-Brabant | Antwerpen | Limburg

Ventilatie

Een onderhoud van uw ventilatiesyteem komt neer op het reinigen van de ventielen en ventilatiekanalen. Bij een mechanische ventilatie liggen de kosten iets lager dan bij een wtw: tijdens een wtw onderhoud zullen we immers niet alleen de luchtkanalen maar ook het toestel zelf schoonmaken.

Bel ons: 0495 56 37 78

Een goed werkend ventilatiesyteem is essentiëel voor een gezond binnenklimaat. Het brengt propere lucht binnen en voert de gebruikte vochtige lucht weer buiten. Werkt uw ventilatiesysteem niet naar behoren dan kan dit resulteren in schimmelvorming of huisstofmijt. Omdat zelfs de meest moderne mechanische ventilatie niet onfeilbaar is, is het aangewezen om regelmatig een onderhoud in te plannen zodat we het ventaliatiesysteem kunnen schoonmaken.

De Speedy loodgieters hebben meerdere jaren ervaring met het reinigen van zowat ieder mogelijk ventilatiesysteem. Bij het reinigen zullen we ons doorgaans focussen op de luchtkanalen en de ventielen. De lucht die uit uw woning afgevoerd wordt bevat vaak kleine deeltjes stof en vet. Na verloop van tijd zetten deze deeltjes zich vast in de ventilatiekanalen. Deze stof- en vetlaag vormt een geschikte hechtingsbodem voor allerlei bacteriëen, met uiteraard nefaste gevolgen voor uw gezondheid. Ook zal het stof in de kanalen ervoor zorgen dat de ventilator van uw mechanische ventilatie veel luidruchtiger wordt. De prijzen voor zo’n operatie hangen af van het soort installatie: omdat een wtw (warmte terug winning) installatie bv. iets complexer is, zal het onderhoud en het reinigen van de ventilatiekanalen hier iets meer kosten.

Naast de luchtkanalen, reinigen we ook andere delen van het ventilatiesysteem. Zo bijvoorbeeld de luchtventielen. In een mechanische ventilatie wordt de vervuilde lucht door deze ventielen opgezogen. Omdat ze hierdoor snel vervuilen zal ons team deze dan ook steeds schoonmaken en waar nodig, vervangen. Bij een wtw installatie zul je tenslotte ook tijdig de filters moeten schoonmaken. Dit kan je eventueel zelf doen. Moeilijker is het schoonmaken van de installatie zelf. Dit is, net zoals de schoonmaak van je luchtkanalen, eerder een klus voor een professional.

Een onderhoud van uw ventilatiesysteem?
Bel 0495 56 37 78

Speedy Loodgieter - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@speedyloodgieter.be - T: 0495 56 37 78