Speedy Loodgieter
Contacteer Speedy Loodgieter
O- en W-Vlaanderen | Vl-Brabant | Antwerpen | Limburg

Schoorsteenveger

Zoekt u een schoorsteenveger? Of wilt u preventief problemen opsporen dmv een camera inspectie? Onze schouwveger staat steeds paraat om uw schoorsteen of schouw te vegen en te reinigen. Naast kuisen doen we ook aan renovatie. Dit steeds aan een schappelijke prijs.

Dringend een schoorsteenveger nodig?
Bel 0495 56 37 78

Waarom uw schoorsteen laten vegen?

Het is belangrijk dat u uw schouw tijdig laat kuisen of reinigen. Dit shouwvegen zal er niet alleen voor zorgen dat het stookproces efficiënter verloopt, het voorkomt ook dat uw rookkanaal verstopt raakt met ontvlambaar materiaal zoals een vogelnest of roet. Zo kan er immers makkelijk brand ontstaan in uw schoorsteen. Een verstopte schoorsteen verhoogt bovendien ook het risico op een levensgevaarlijke CO-vergiftiging.

 

Schoorsteen vegen – (wettelijk) verplicht

In sommige gevallen zal u uw schoorsteen wel moeten laten vegen omdat dit wettelijk verplicht is. Draait uw centrale verwarming op stookolie of vaste brandstof en is deze aangesloten op uw schoorsteen dan zal u de hele verwarmingsinstallatie minstens een keer per jaar moeten laten kuisen. Een cv op gas zal slechts tweejaarlijks gereinigd moeten worden. Het reinigen van uw schoorsteen is doorgaans ook een voorwaarde voor uw verzekeraar om tussenbeide te komen bij schoorsteenbrand. Onze schoorsteenveger zal na het vegen een officieel attest opmaken dat u kunt voorleggen aan de desbetreffende instantie. Hiervoor wordt er geen extra prijs aangerekend, u betaalt dus ons normaal tarief voor schoorsteenvegen.

 

Schoorsteen reinigen – prijs

Wat kost dat juist, een schoorsteen laten reinigen door een erkende schoorsteenveger? Onze schouwvegers werken steeds met vooraf bepaalde prijzen. Deze prijs is echter wel afhankelijk van enkele variabelen. Zo zal u meer betalen wanneer er meerdere rookkanalen zijn of wanneer onze schouwveger moet overgaan tot een schoorsteeninspectie met camera. Een extra kost is ook het verwijderen van vogelnesten. Voor een offerte kan u ons steeds vrijblijvend contacteren.

 

Camera inspectie van schouw of schoorsteen

Heeft u twijfels over de kwaliteit van uw schoorsteen? Dan kunnen we met een kleine camera overgaan tot een inspectie van de binnenkant van uw schouw. Dit stelt ons o.a. in staat om slechte voegen, asbest of knelpunten te detecteren. Zo’n preventieve schoorsteeninspectie kan voorkomen dat de situatie in uw schoorsteen na verloop van tijd verder escaleert.

 

Schoorsteen renoveren

Een veelvoorkomend probleem is het poreus worden van de voegen van een schoorsteen. Een renovatie is dan ten zeerste aangewezen. Een deel van de rook kan immers terug terechtkomen in de woonkamer, met koolstofmonoxidevergifting tot gevolg. Een renovatie is niet alleen aangewezen wanneer de voegen van uw schoorsteen poreus worden. U kan ons team ook contacteren voor het vastmetsen van loszittende bakstenen, het plaatsen van een inox schouwvoering of het renoveren van de deksteen.

Dringend een schoorsteenveger nodig?
Bel 0495 56 37 78

Speedy Loodgieter - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@speedyloodgieter.be - T: 0495 56 37 78